HTML

Fogyókúra: tippek - tuti siker, koplalás nélkül !

Ezen a blogon arról szeretnék beszámolni, hogy milyen módszerekkel és feltételekkel tudtam lefogyni - azaz jelentős súlyfeleslegemtől megszabadulni anélkül, hogy koplalnom kellett volna. Ezt a módszert bárkivel, - aki komolyan és elszántan fogyni akar - megosztom és segítek neki, ha kérdez, vagy hozzászól az itt leírtakhoz. Az olvasást a legalul található "A kezdetek" című első blogbejegyzésem olvasásával kezdjék ! Felül mindig a legutolsó bejegyzésem olvasható !

Friss topikok

A végcél megvalósult: ideális testsúlyomat elértem !

2008.02.08. 09:44 bagi56

Fogyókúrám és mozgással tarkított életmódváltásom 170. napjára sikerült az ideális súlyomra fogynom: azaz 110 kg-ról 79.5 kg-ra, ami több, mint 30 kg-os súlycsökkenés - kevesebb, mint 6 hónap alatt (5 és fél hónap). Most már csak tartani kell ezt a szintet - azaz továbbra is ugyanúgy és ugyanannyit muszáj mozogni + a megszokott étkezési rendet betartani. Tehát ez a módszer (kellő kitartással) akár télen is sikert eredményezhet. Mindenkinek ajánlom, aki valóban fogyni akar és még kínzó koplalást sem kell ezért bevállalnia, csupán napi rendszerességel egy 1 órás, inzenzív gyorsgyaloglást kell valamikor beiktatni, időnkénti kocogásokkal színesítve: megszakítások nélkül úgy, hogy a pulzusszámunk ne essen 110-120-as érték alá. Nem lehetetlen és sokkal jobban elviseli az ember az élet megpróbáltatásait és a depresszió is elkerüli tartósan. Nekem sikerült, miért ne sikerülne másnak is?

Szólj hozzá!

Címkék: nap ! alatt nélkül 30 kg koplalás 170 minusz:

A cél kapujában: 5 hónap után

2008.02.01. 17:00 bagi56

A módszert nagyjából megírtam eddigi bejegyzéseimben, adva van, hogy más fogyniakaró ember is kipróbálhassa. Nekem ezekben a napokban lesz 5 hónapja, hogy az életmódváltoztatást, fogyókúrával, rendszeres mozgással és étkezési szokásaim átállításával elkezdem. 5 hónappal ezelőtt 110 kg-ról indultam, ma reggel 81.5 kg-nál tartok. Már csak 150 dkg-mot kell leadnom ahhoz, hogy teljesítsem a kitűzött célt, az ideális súlyt, ami nálam pont 30 kg leadását jelenti. Azt hiszem ez a kevéske súlyfelesleg már nem lehet problélma, de lassabban fog eltűnni, mint az eddigiek, hisz a szervezetem már jól érzi magát ezzel a súllyal és nem nagyon hajlandó tovább fogyni, de azért nem adom fel -ha 1 hónap kell ehhez a msáfél kilóhoz, akkor annyit szánok rá, de sikerülni fog és utána pedig arra kell törekednem, hogy ne jöjjenek vissza a kilók. Ehhez pedig az eddig megszokott életformát és mozgásokat tovább kell folytatnom. De már annyira hozzászoktam, hogy azt hiszem nem lesz nehéz folytatni. Kezdjen bele bárki bátran. Segítek !

Szólj hozzá!

Címkék: és siker szenvedés nélkül koplalás biztos fogyókúra

A megtalált és működő módszer

2008.01.30. 06:26 bagi56

  •    Hamar kiderült, hogy hiába eröltettem az akár órákon át tartó magas emelkedőkre való felgyaloglásokat, majd lefutásokat, ha az nem jelent folyamatos - tehát pihenések nélküli megterhelést. Ugyanakkor az általam felkeresett fogyókúrás szakember elmondta, hogy érdemes egy pulzusmérőt vásárolni, edzések idején azt a mellkasunkra (hölgyeknél a mellek alá) felhelyezni és a hozzátartozó órával mérni a pulzusszámot. Lehetőleg 60 percen át ne essen a pulzusszám 110-120-as érték alá. Persze ez mindenkinél más. Akinek pl. nyugalmi helyzetben 60 körüli a pulzusa, annak elegendő 103 és 120 között lennie a pulzusának: edzés közben ahhoz, hogy a fogyása biztosítva legyen, viszont akinek magasabb: pl. alapból 70 feletti a pulzusértéke nyugalmi helyzeté, ben, annak 120 és 135 között kell lenni ennek a számnak gyorsgyaloglás, illetve kocogás közben, de 140 felett sose legyen ! Eröltetni sosem szabad a futást. De amúgy is fontos a fokozatosság bevezetése: eleinte fél órát, aztán 40, később 50, végül 60 perces edzéseket végezzünk ! Aki bírja, az fusson, kocogjon egyenes szakaszokon is, de emelkedőn nem ajánlatos a futás, ott inkább intenzív gyaloglást végezzünk ! Idősebbek és több 10 kg-tól megszabadulni vágyók inkább a gyorsgyaloglást válasszák és csak rövid ideig (akkor is általában a lejtős utakon) fussanak, kocogjanak, feltétlenül felejtsék el a túleröltetett edzéseket (amit pl. TV-ben lehetett látni a "Nagy Fogyás"-ban). Ez utóbbi súlyos egészségkárosodást is okozhat. Belehalni nem érdemes egy fogyókúrába. Tehát a napi (de minimum kétnaponta végzett) 60-65 perces intenzív mozgás: 100-as pulzusszám felett mindenképpen szükséges "áldozat" ahhoz, ha sikeresen szeretnénk megszabadulni a kilóinktól. Ugyanakkor higgyék el, a mozgás csökkenti a stresszt, a depressziót megszünteti és utána kimondottan jól érezhetjük magunkat. Persze (főleg eleinte) számítani lehet izomlázra, térdkörnyéki panaszokra, de ezek idővel elmúlnak majd - ha kellően kitartóak és következetesek maradunk. Érdemes természetes anyagokat: vitaminokat szedni rendszeresen, hogy bírjuk a terhelést. Én dr. Lenkei Életerő Centrumában vásárolok havi adagokat tartalmazó vitaminbombákat, melyek csodákra képessé tesznek. De valaki pl. az Eurofit-re esküszik és sorolhatnám azokat a termékeket, melyek a fokozott igénybevételnek kitett szervezet erejét növelik és szükségleteit kielégítik, nos az szedjen más táplálékkiegészítőt. De a zsírégetők többségét nem ajánlom. Ez az egyik igen fontos eleme a sikeres fogyásunknak.

  •    A másik rendkívül fontos elem a táplálkozás és benne a folyadékbevitel. Nos alapszabály, hogy koplalni, étkezéseket kihagyni nem ajánlatos, mert azzal nem fogyni, hanem hízni fogunk. Bármilyen furcsa, együnk többször, mint eddig, de lehetőleg kevesebb mennyiségűt ! A napi ötszöri étkezés nagyon fontos. Tehát reggeli (felkelés után), tízórai 2-3 órával később, ebéd, uzsonna, végül vacsora következzen. Lehetőleg minden étkezés közben minimum 2, maximum 3-4 óra teljen el ! Reggelire ne fogyasszunk fehérkenyeret és kiflit, illetve zsömléket sem, hanem lehetőség szerint barna, vagy rozskenyeret, de teljes kiőrlésű gabonaféléket is lehet - aki azt szereti. Zsírt ne tegyünk a kenyérre, mindig zsírszegény, egészséges vajakat, vagy néha májkrémet használjunk és kevéske sovány felvágottat és zöldséget mellé. Aki utálja a zöldésget, tablettában is szedheti: Pannonikum zöldségteblettát a Yess+ áruházakban vásárolhat. Ha lehet, ne közvetlenül étkezés közben, hanem inkább utána igyunk folyadékot, de akkor alkalmanként fél litert is lehetőleg. Főleg ásvány és csapvíz ajánlott, de aki nem bír édeslötty nélkül étkezni, az is csak édesítőszeres teát, üdítőt használjon. Minőségi borokon kívül az alkoholfogyasztás nem ajánlott. A koffeinnel is csinnyán kell bánni. Aki pedig dohányzik, azt lebeszélem a fogyókúráról, mert a szervezete nem fogja bírni az edzéseket és a cigi terhelését együtt !!! Naponta igyunk meg 2, vagy 2.5 liter folyadékot, de a leveseket ne folyadéknak számítsák, mert az bizony ételnek minősül. Vízről beszélek elsősorban. A túlzsíros ételeket inkább kerüljük, ugyanakkor ebédre együk általában azokat, amiket szeretünk, nem szükséges csupán zöldeket, vagy kizárólag gyümölcsnapokat beiktatni - ha a 60 perces edzéseket naponta megtesszük. Én pl. tízóraira egy fél almát, uzsonnára egy gyümölcsös Aktiviát és 2 szelet diabetikus (de nagyon ízletes) Ela nápolyit szoktam fogyasztani. Vacsorára ne együnk már főtételt - bár nagyon ritkán 1-1 főzelék (üresen) megengedhető. Nagyjából a regggelihez hasonló összetevőket használjunk, csak kevesebb mennyiségben ! Rendkívül fontos a vacsoránál, hogy annak időpontja 6 óra körül, annál később ne legyen, de ha ez nem mindig teljesíthető, akkor ügyeljünk arra, hogy utolsó étkezésünk és a lefekvésünk között legalább 3 óra elteljen.  Az esti (főleg későesti) nassolás TILOS, azzal mindent elrontunk, amit napközben esetleg megtettünk a fogyásunk érdekében.

  •     Tehát nagyjából így néz ki a dolog nyitja: 60 perces, intenzív edzések, ötszöri étkezés, 2.5 liter ásvány, vagy csapvíz és lehetőleg izmainkat tornáztassuk rendszeresen, mert a mozgáshoz és a fogyásunk megindulásához (főleg eleinte) a szervezet a felesleges víztartalékaiból, majd az izmainkból vesz el. Arra feltétlenül ügyeljünk, hogy izmaink megfelelő tornáztatása kiegészítésként ne maradjon el. Sőt, minden egyes edzés után KÖTELEZŐ a nyújtógyakorlatok elvégzése legalább 1 percben, amikor az egyik, majd a másik lábunkat egy kis magaslatra, behajlítva ráhelyezzük, közben a szabadon maradt végtagunkat hátranyújtjuk és kifeszítjük. A nyújtógyakorlat elengedhetetlen, ha nem akarunk izomproblémákat, esetleg görcsöket magunknak !!! Tegyék meg ezeket a dolgokat egészségük érdekében nap, mint nap és az eredmény garantált lesz - ráadásul Ön nem koplal, nem szenved és még hangulata is sokat javul ettől. Főleg ha a mérlegre rááll. Apropó mérleg. Ne álljunk mérlegre minden egyes napon, mert az esetleg eltántoríthat bennünket a kitartó edzésektől ! Tudni illik súlyunk még a leghatásosabb edzési és táplákozási feltételek mellett is ingadozni fog. azaz akár másfél, 2 kg-t visszahízhatunk (látszólag minden ok nélkül) Emiatt ne keseredjünk el, hisz ez függhet a légnyomástól, az időjárási frontoktól, sőt még a hold állásától is. De ha kitartóan, kellő következetességgel végzik az eddig említett és elengedhetetlen gyakorlatokat és étkezési szokásokat, akkor szervezetük át fog állni az egészséges életmódra és a tartós fogyásra, amely nem fordulhat újabb hízásba, ha az edzéseket ideális súlya elérésekor sem hagyja abba. A testsúlyunk mérése közvetlenül felkelés és dolgaink elvégzése után (étkezés előtt), minimális ruházatban, lehetőleg azonos helyen, digitális mérleg segítségével történjen ! Ez számít ugyanis a hivatalos súlyunknak. Tehát ha pl. reggel éhgyomorra végeznénk el az edzéseket és utána állnánk rá a mérlegre, akkor becsapjuk saját magunkat, mert az az étkezések után úgyis magasabb értéket fog mutatni, mint azelőtt. Ennyit a mérésekről. - Egyszerűen életvitelén, megszokott életmódján kell változtatnia és ehhez szervezetét átprogramoznia, s utána már szinte változtatni sem tud és nem is fog hiányozni a régi életvitele. Így aztán tartósan fitt és egészséges maradhat, jobb közérzettel, könnyebben végzett munkával, erősebb immunrendszerrel és kevesebb betegséggel. Ehhez nem szükségeltetik sem Shorbert Norbi, sem Béres Alexandra és drága módszerei. Ezeket minimális vitaminköltségekkel és túlzott eröltetés és koplalás nélkül, ingyen is elérheti. Higgyen nekem, de főleg higgyen magában, hogy ezeket igenis meg tudja majd csinálni ! Én egy 110 kg-os kövér, megfáradt ember voltam és most 10 évvel fiatalosabb lettem, csupán 5 hónap alatt. Már rendszeresen mozgok és munkahelyi problémáim ellenére sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok. Betegségek nem gyötörnek és az eleinte elkerülhetetlen kisérőjelenségek: úgy, mint izomláz, derékfájás, térdizületi panaszok stb. is idővel megszüntek. Önnél ugyanez lesz a helyzet, ha kellően kitartó marad, ha van Önben akaraterő, hit. Ezeket a gyakorlatokat zárt helységben és a természetben egyaránt lehet végezni - lehetőleg a tömeget és az autókat kerülni kell hozzá. Ajánlott edzési helyszin a fővárosiaknak a Margitsziget, a Városliget, a Jánoshegyi-út, Normafa útvonal és nagyobb parkok, kisebb forgalmú utcák, de semmiesetre sem a belváros. A friss levegő mindig hasznosabb terep az edzésekhez, mint a zárt tér !

  •    Hölgyeim és Uraim, kedves fogyni vágyók ! Remélem segítségükre lesznek az itt leírtak. Írjanak nekem, vagy szóljanak hozzá a blogbeírásaimhoz, melyet időnként még folytatni fogok és minden felmerülő kérdésre kézségesen válaszolok - akár itt, akár e-mailben. Az én elérhetőségem: gyorsgyaloglo-partner@lajt.hu . Írjanak bátran és foggyanak le tartósan !

Üdvözlettel Faludi Gábor
2008. január 30.

Szólj hozzá!

A kezdetek

2008.01.29. 18:22 bagi56

  • 2007. augusztusában már hosszú évek óta szenvedtem kb. 30 kg súlyfeleslegem miatt. Alig tudtam felvánszorogni a házunkhoz vezető meredek útszakaszon, gondot okozott a cipőfűzőim megkötése, a gyors elfáradásaim, a gyakori fejfájások, derékfájások, viszereim erős terheltsége és persze a gyakori depresszió is, hisz a mozgás egy jó ideje nem volt része az életemnek.
  •  Egyik hozzátartozóm: nevezetesen anyám, egy augusztusi napon nem tudott felkelni az ágyából, mert annyira szédült és kórházba került egy komolyabb kivizsgálásra. Én pedig 88 éves apámmal maradtam kettesben a lakásban, akit amúgy is nehéz elviselni, dehogy most nekem kellett róla és mindentől gondoskodni, anyut látogatni - nost teljesen összeomlottam és idegi alapon elkezdem fogyni. kb. 3 kg. A többi családi részletet most nem mesélem tovább - csupán azt említeném meg, hogy anyám 3 héttel később meggyógyult, hazakerült a kórházból és én nem csak ennek örültem, hanem a néhány kg mínusznak is. Ekkor jött az az ötletem - mivel munkahelyemet is ezekben a hetekben kellett elveszítenem - hogy mi lenne, ha munkanélküli hónapjaimat és a spontán megindult fogyást megpróbálnám TUDATOSAN folytatni: legalább további néhány kg erejéig, hátha jobb lesz a közérzetem és a idő is gyorsabban telik majd. Nos, mondanom sem kell, valóban így történt - noha eleinte kínkeserves futásaim voltak, mivel még nem tudtam, hogy mit bír a szervezetem a sok lustaság után. Hát, 51 évesen a futást semmiképpen sem bírta. Úgyhogy néhány nap alatt be kellett látnom, hogy kocogással, futással (főleg eleinte) nem érek el semmilyen eredményt, csak izomlázat, csalódást és terveim feladását. Rövid kihagyás után ráálltam a futás helyett a gyorsgyaloglás módszerére. Azaz - mivel amúgy is meredek utcák bőven akadnak a környékünkön - igyekeztem minél többre egyre gyakrabban felkapatni, majd a tetején kicsit megpihenve egy másikra is felmászni (lehetőleg minél gyorsabban, de nem folyamatos terheléssel, mer azt még nem bírtam volna). Így az első hónapokat azzal az edzésformával töltöttem mindennap, hogy Pasarétről felgyalogoltam a Rózsadomb utcáira, majd az egyenes részeken pihenve sétálgattam picikét, visszafelé pedig kocogtam a lejtőkön. Étkezéseimből radikálisan elhagytam a cukrot: helyette csak édesítőszereket használtam. És láss csodát, a kilók elkezdtek rólam leperegni. A történetet (a blogot) hamarosan folytatom...

Szólj hozzá!